Tradueix

dimecres, 25 de maig del 2016

AMPA Mont-Cós informa (abril 2016)



Des de l’AMPA volem aprofitar aquestes línies per donar a coneixer algunes de les activitats que s’han portat a terme fins a l’actualitat i les previstes d’aquí a final de curs.
A les poques setmanes d’iniciar el curs, a principis d’octubre, es portà a terme una petita xerrada –presentació de la nova junta aprofitant la convocatoria de l’escola per presentar el nou  curs.
L’últim divendres d’octubre, l’escola va celebrar la castanyada i des de l’AMPA hi vàrem aportar les castanyes i material divers per l’elaboració de coques. L’endemà, coorganitzat amb Terra Aspra i el casal de la gent gran: castanyada i nit fantasmagòrica a Montagut.

L’últim dia del  1er trimestre, vàrem repartir berenar per a tothom en el transcurs de la cantada de nadales i de portes obertes que des de l’escola havien preparat.
Per tal d’obtenir algun ingrés i així oferir activitats i comprar material divers…es van posar en circulació participacions de la loteria de Nadal. Tal vegada, es va proposar a les famílies de 5è i 6è preparar una panera i sortejar-la en alguna data de Nadal per finançar part de les colonies que enguany realitzaran aquests cursos, juntament amb alumnes de la resta de la ZER el Llierca. Aprofitem per agrair la bona col·laboració de les famílies així com la bona disposició del professorat per portar a terme aquesta activitat la qual els alumnes els fa molta il·lusió.
Es va col·laborar econòmicament amb la cagada de tió de l’escola i es va participar activament en l’organització de la cavalcada de reis que. Malgrat la pluja que va caure en aquell moment, es va poder contemplar el gran esforç i dedicació per part de l’AMPA.
En iniciar el segon trimestre, es va posar en marxa una activitat extraescolar d’escacs finançada íntegrament des de l’AMPA i que durarà fins a finals de maig.
S’ha cofinançat amb l’escola la substitució de material en mal estat del mobiliari de joc i s’ha adquirit material divers pel gaudi de  l’alumnat.
El dia del Carnestoltes escolar des de l’AMPA vàrem oferir per la mainada i els seus familiars xocolata i galetes per endolcir la jornada.
El dia del Dijous Llarder l’AMPA va posar a disposició de l’escola transport d’autocar gratuït des de Montagut a sant Eudald i viatge de retorn, així com l’esmorzar de tal diada.
L’últim dia del 2on trimestre es va oferir l’esmorzar basat en xocolata, coca i galetes per a tots els alumnes de l’escola.
El 10 d’abril l’AMPA va col·laborar en el Montagut English Festival amb un petit intercanvi de joguines utilitzant aquesta llengua. En aquest punt, destacar i agrair que l’escola també hi participés, malgrat ser una activitat fora de l’horari escolar i, donat que l’activitat en concret era a l’entorn de la llengua anglesa, agrair molt especialment a la professora d’aquesta especialitat, la Mireia Masdevall, la qual podem afirmar que hi ha dedicat molt temps lliure.
La diada de Sant Jordi d’enguany, al ser en dissabte, s’ha organitzat des de l’AMPA amb el suport de l’escola, que ens ha preparat els llibres els quals juntament amb les roses hem posat a disposició de tothom.
I fins aquí les activitats portades a terme, sense perdre de vista les permanents tasques i dedicació dels membres  de la junta de l’AMPA: reunions, contactes amb pares, amb les altres AMPA’S de la ZER, l’Ajuntament, el professorat i molt especialment amb la direcció, amb la qual s’ha establert un dialeg fluïd i constant per anar corregint i/o millorant tot allò que està al nostre abast. En resum, intentant entre tots que a l’escola Mont-Cós la balança es decanticada vegada més al costat dels avantatges. És evident que totes les escoles tenen avantages i inconvenients així com les té el viure en una zona rural. Per això és important intentar trobar la formula de cooperació que ens porti a l’aprofitament dels avantages i fer que els inconvenients quedin el més simples i desapercebuts possible. Per això aprofitem també per agrair a la direcció i a tot el professorat, sigui fix o itinerant, la seva dedicació i la bona predisposició en tot moment per dialogar, cooperar,  trobar solucions, realizar activitats, ensenyar l’escola als alumnes de P2 del centre “els Xirucaires”…
Tampoc voldríem passar per alt, la bona feina de la cuinera i les monitores de menjador. Sense la seva professionalitat no podríem gaudir ni oferir el bon servei de menjador del qual ens sentim molt orgullosos malgrat ser una tasca complexa i de molta dedicació altruista per part de la pròpia AMPA, però molt concients de la importància de poder continuar amb cuina pròpia. En aquest punt, donar les gràcies especials a les monitores: Anna Triadú i Laia segué, que varen decidir, per circumstàncies personals, deixar d’exercir; Així com donar la benvinguda a l’Anna Vilar i la Carme Rueda les quals varen agafar el relleu i es posaren al costat de la Dolors Plana i de la nostra excel·lent cuinera: Mercè Rius.
I ja per anar finalitzant, podem dir que des de l’AMPA tenim preparat l’entreteniment de la tarda del dilluns de la Festa Major de Montagut  amb un seguit de Jocs del Món per a totes les edats els quals realitzarem als paratges de la Font del Cós.
Pel divendres 3 de juny, hi ha previst l’espectacle de final de curs que estan preparant des de l’escola aprofitant els tallers de percu&sons, els quals subvenciona l’AMPA . Aquesta diada, la qual l’escola fa una jornada de portes obertes, finalitzarà amb un berenar a base d’entrepans freds i begudes variades per a tots els assistents.
Tenim previst, una vegada finalitzat el curs, realizar una assamblea general, a la qual ja us convocarem per tal de realitzar una valoració general, intercanviar opinions…per tal de millorar i, com deiem anteriorment, fer cada vegada una escola millor amb la participació i col·laboració de tothom.
Ja arribarem a les vacances escolars però la feina continuarà. Així doncs, a treballar perquè al setembre tot estigui a punt per iniciar un nou curs.
Que tinguem un bon final de trimestre i unes bones vacances d’estiu.

L’AMPA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada